Mimo, że każda pora roku ma swój urok, to i tak wszyscy najbardziej lubimy lato. Lato to czas, kiedy wszystko staje się łatwiejsze. Dni są coraz dłuższe. Mamy więcej energii, a poza tym lato to wyczekiwany czas odpoczynku i zabawy. Poza większą dostępnością promieni słonecznych, latem mamy pełen wachlarz świeżych owoców. Jak wykorzystać to dobrodziejstwo natury? Zapraszamy do przeczytania kilku słów na temat potraw z owoców od Bocian Catering.

Potrawy z owoców to temat rzeka. Na pierwszy ogień jeśli chodzi o potrawy z owoców idą ciasta. Tarty, torty, bezy z owocami to pewne i najbardziej sprawdzone potrawy z owocami. Poza tym, kto nie lubi słodyczy 😉 Tarta z truskawkami czy jagodami to najpopularniejsze ciasta, które pojawiają się na naszych letnich stołach.

Nie tylko ciasta!

Ale potrawy z owoców to nie tylko ciasta. Hitem ostatnich lat są sorbety owocowe, które są lżejszą wersją tradycyjnych lodów i pozwalają wpisać się w trend fit foods. W końcu lato to też czas bikini, więc warto korzystając ze świeżych owoców zadbać także o linię. Sorbety są bardzo proste w przygotowaniu a jednocześnie bardzo efektowne i nowoczesne. Warto trochę poeksperymentować i zrobić truskawkowy sorbet dodając do niego nie tylko miętę, ale np. rozmaryn czy bazylię. To połączenie może bardzo zaskoczyć i zmienić nasze spojrzenie na tradycyjną, dobrze znaną truskawkę.

A co poza ciastami i lodami? Jak wykorzystać sezonowe owoce? Oczywiście przygotowując lemoniady! Dawniej lemoniada kojarzyła się przede wszystkim z cytrynami. Dzisiaj lemoniada to tysiące ciekawych smaków i połączeń! Hitem tego lata jest lemoniada arbuzowa. Przepyszny orzeźwiający smak jest idealnym rozwiązaniem na upalne dni.

Jeśli szukasz zaskakujących smaków i potraw, w których główną rolę grają letnie, sezonowe owoce, zapraszamy do kontaktu. Bocian Catering to gwarancja nie tylko smaku, ale kreatywnego podejścia do przygotowywania potraw. Dzięki nam zaskoczysz swoich gości i sprawisz, że Twoje letnie przyjęcie będzie po prostu niezapomniane! Zapraszamy już teraz!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *